top of page

Korillinen mielen taitoja Koronakevääseen

Updated: Apr 16, 2020

Me Hannan kanssa oltiin tekemässä yhteistyönä verkkokurssia valmentajien hyvinvoinnista. Verkkokurssin tekeminen siirtyi, kun suunnitelmiin tuli koronan takia mutkia. Jatkoimme kuitenkin verkkopalaverien pitämistä ja huomasimme keskustelevamme niistä konsteista, joilla pidämme itsemme toimintakykyisinä ja mielemme paremmin voivana tässä kurjassa tilanteessa.


Meille tuli yhteinen tarve laittaa meidän toimivat käytännöt jakoon. Valitsimme sellaisia harjoituksia, joita on helppo tehdä missä vaan ja joita säännöllisesti harjoittelemalla voi todellakin vaikuttavaa omaan mieleen. Kokeile sinä toimivatko ne myös sinun mielesi vahvistamiseksi.


Mielen taitoja voi harjoitella


Usein jo käsitetään, että kun tehdään hauiskääntöjä niin hauis kasvaa tai kun juostaan, niin sekä sydän- ja verenkiertoelimistö tekevät töitä ja vahvistuvat. Oletko tullut ajatelleeksi, että mielen taidot ovat aivan samanlaisia harjoiteltavia asioita? Onnellista on se, että mielen kuntosali on matkassa koko ajan. Se ei kysy aukioloaikoja. :)


Ihminen ei tee itsekseen mitään, ellei mieli häntä käske. Siksi on tärkeä tulla tietoiseksi omasta mielestään, sillä mieli ohjaa toimintojasi haluttuun suuntaan.


Olemme ottaneet tausta-ajatukseksi kognitiivisen käyttäytymispsykologian, jonka mukaan ihmisen sisäinen järjestelmä muodostuu ajattelusta, tunteista ja toiminnasta. Tätä teoriaa kuvataan usein kognitiivisena kolmiona. Toisin sanoen ensin tulee ajatus, toiseksi tunne ja kolmanneksi toiminta. Merkityksellistä on se, että kaikkiin kohtiin voimme vaikuttaa ja niillä on suuri merkitys ihmisen hyvinvointiin.


Kymmenen seuraavaa harjoitetta ovat auttaneet meitä arjessa tässä tilanteessa. Tulemme jakamaan yhden harjoituksen joka viikko. Parhaan hyödyn harjoitteista saat, jos teet niitä päivittäin aina viikon ajan - kunnes seuraava harjoitus ilmestyy.


PS Huomenna julkaistaan ensimmäinen treeni!


Hauskoja hetkiä mielesi parissa toivottaen,

Hanna ja MaikkuHanna on eläköitynyt urheilija, markkinoinnin moniottelija sekä kasvava mielen valmentaja. Mielen valmennusta Hanna on opiskellut Mental Sport Valmentaja-koulutuksessa sekä NLP Practioner-koulutuksessa ja vuoden alusta hän on aloittanut mielen valmentaja yrittäjän polkunsa. Maikku kuvailisi Hannaa seuraavasti: herkkä, innostava ja syvällinen ajattelija.


Yhteystiedot: +358503048211, mielitreenit@gmail.com


Maikku on koulutukseltaan Liikuntatieteiden Maisteri, psykodraamaohjaaja ja työnohjaaja. Tällä hetkellä hän toimii Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n seuratoiminnan kehittämispäällikkönä. Hannan sanoin Maikku on persoonana valloittava, aito ja syvällinen.


Yhteystiedot: +358 452321458, maikku.miettinen@gmail.com


103 views0 comments

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page