top of page

Korillinen mielen taitoja Koronakevääseen: Hengityksellä huolettomammaksi

Kymmenen seuraavaa harjoitetta ovat auttaneet meitä, minua ja Maikkua, arjessa tässä tilanteessa. Tulemme jakamaan yhden harjoituksen joka viikko omalla tarinallamme höystettynä. Parhaan hyödyn harjoitteista saat, jos teet niitä päivittäin aina viikon ajan - kunnes seuraava harjoitus ilmestyy. Hauskoja hetkiä mielesi parissa!


Hengityksellä huolettomammaksi


Tiesitkö, että hengittämällä syvään voi rauhoittua ja saada olonsa rennommaksi?


Itse piti opetella se kantapään kautta. Toisaalta sehän on myös varmin tapa oppia uusi taito!


Vuonna 2013 aloitin ammattilaisurheilijan uran, matkan kohti Rion 2016 olympiakisoja. Päätin toimia oman urheilu-urani managerina ja ymmärsin, että tarvitsen tiimiini erilaisia ihmisiä.


Löysin HUIPPU tyypin henkiseksi mentorikseni, Timo Koiviston, Levin lumisista maisemista. Heti projektin alkupuolella Timo ehdotti, että opettelisin hengittämistä. Muistan nauraneeni ja todenneeni, että "kuule mul on ny pikkusen kiire - vaan kolme vuotta aikaa päästä olympialaisiin".


Puolen vuoden päästä heikon taloudellisen tilanteen, unettomien öiden ja kaoottisten stressikäppyröiden saattelemana soitin Timolle todeten, että nyt on varmaan hyvä aika aloittaa hengitysharjoitukset. Kesti aikansa palautua tuosta suosta, mutta pysyväksi matkakaveriksi jäi hengitys - olipa kyseessä, mikä tahansa stressaava tai jännittävä tilanne elämässä.


Jotta hengityksen vaikutuksen ymmärtää, on tärkeää tiedostaa sen suhde stressiin ja siten myös hermoston toimintaan. Stressaavissa tilanteissa sympaattinen hermosto aktivoituu automaattisesti. Se on kirjoitettu DNA:hamme.


Hengittämällä syvään ja rauhallisesti voimme lähettää aivoillemme signaalin, joka kertoo meidän olevan turvassa. Too simple? Vähintään kokeilemisen arvoista?


Mielenterveystalon toteuttamalta videolta näet havainnollistuksen oikeanlaisesta palleahengityksestä.


Tässä MIELI Suomen Mielenterveys ry:n tekemä hengitysharjoitus, joka kestää nelisen minuuttia.

Syviä hengityksiä viikonloppuusi toivottaen,

Hanna


Hanna on eläköitynyt urheilija, markkinoinnin moniottelija sekä kasvava mielen valmentaja. Mielen valmennusta Hanna on opiskellut Mental Sport Valmentaja-koulutuksessa sekä NLP Practioner-koulutuksessa ja vuoden alusta hän on aloittanut mielen valmentaja yrittäjän polkunsa. Maikku kuvailisi Hannaa seuraavasti: herkkä, innostava ja syvällinen ajattelija.


Yhteystiedot: +358503048211, mielitreenit@gmail.com, www.mielitreenit.fi


Maikku on koulutukseltaan Liikuntatieteiden Maisteri, psykodraamaohjaaja ja työnohjaaja. Tällä hetkellä hän toimii Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n seuratoiminnan kehittämispäällikkönä. Hannan sanoin Maikku on persoonana valloittava, aito ja syvällinen.


Yhteystiedot: +358 452321458, maikku.miettinen@gmail.com, www.mielenliikutus.fi

133 views0 comments

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page