top of page

Korillinen mielen taitoja Koronakevääseen: Rentouttava turvapaikka

Tähän turvapaikka-harjoitukseen liittyy yksi elämäni merkittävimpiä tapahtuma. Tuosta hetkestä on kulunut 20 vuotta, mutta silti se palautuu mieleeni lähes päivittäin ja voin melkein missä olosuhteissa tahansa palata tuohon hetkeen ja siihen rentouden tilaan, mitä tuolloin koin.


Erilaisten sattumien seurauksena saavuin nykyisen puolisoni kotiin Turussa. Emme tunteneet toisiamme ennen tuota päivää. Olin odottamassa kiireissäni kotiin lähtöä, kun istuin hänen nahkasohvaan. Siihen istuttuani koin valtavan rauhan laskeutuvan kehooni ja tunnistin hyvin voimakkaan tunteen siitä, että olen turvassa ja kotona. Olin tosi hämmentynyt omasta reaktiosta, enkä osannut tuota suurta turvan tunnetta kenellekään vuosiin kuvata.


Olen aika herkkä ja helposti stressaantuvaa sorttia ja usein mieleni virittyy liian suurille kierroksille, vaikka ulkoisesti olen kuulemma viilipytty.

Sohva on muuten tosi kestävä ja siis edelleen olemassa ja vielä tänä päivänä saan tuon saman turvan ja rauhan tunteen lähes aina kun pääsen “omalle sohvalle” rentoutumaan. Älykellonkin mukaan oloni rauhoittuu tuossa paikassa.


Pystyn myös siirtymään omalle sohvalle mielessäni, vaikka olen muualla. Hengittelen hetken ja siirryn mielessäni tuolle sohvalle. Puhun rauhassa itselleni siitä turvasta, jonka tuossa paikassa voin kokea ja homma toimii.

Mikä on sinun turvapaikkasi?


Mielenterveysseuran tekemän videon ohjaamana löydät myös mielessäsi oman rentouttavan turvapaikan.

Terveisin mielen turvapaikasta,

MaikkuHanna on eläköitynyt urheilija, markkinoinnin moniottelija sekä kasvava mielen valmentaja. Mielen valmennusta Hanna on opiskellut Mental Sport Valmentaja-koulutuksessa sekä NLP Practioner-koulutuksessa ja vuoden alusta hän on aloittanut mielen valmentaja yrittäjän polkunsa. Maikku kuvailisi Hannaa seuraavasti: herkkä, innostava ja syvällinen ajattelija.


Yhteystiedot: +358503048211, mielitreenit@gmail.com, www.mielitreenit.fi


Maikku on koulutukseltaan Liikuntatieteiden Maisteri, psykodraamaohjaaja ja työnohjaaja. Tällä hetkellä hän toimii Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n seuratoiminnan kehittämispäällikkönä. Hannan sanoin Maikku on persoonana valloittava, aito ja syvällinen.


Yhteystiedot: +358 452321458, maikku.miettinen@gmail.com, www.mielenliikutus.fi

107 views0 comments

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page