top of page

Korillinen mielen taitoja Koronakevääseen: Tennarit irti maasta

Aloitin yrittäjänä tämän vuoden alussa. Maaliskuun 12.päivä olin valmistautunut illan valmennukseen, jossa nuorten cheerleadereiden kanssa oli tarkoitus ihmetellä joukkueen erilaisia persoonia. Kassi olalla marssin pitkin mukulakivisiä katuja Vanhalla Suurtorilla kunnes puhelimeni soi. Valmentaja TCS Smashista soittaa ja kertoo, että tänään heidän hallitus on julistanut pannaan harrastamisen ja seuran sali on toistaiseksi suljettu. Totean, sanalla sanoen yllättävän rauhallisesti, että “Eipä mittään, minäpä käännyn kannoillani ja palataan huomenna uudemman kerran asian ääreen”. Menen takaisin kotipesääni Hubille ja lysähdän sohvalle ihmeissäni. Mietin, että mitä ihmettä nyt mahtaa tapahtua pienelle alkavalle yrittäjälle, jonka pääkohderyhmät ovat tähän asti muodostuneet urheilijoista ja seuroista.


Viikonlopun yli asiaa kieputeltuani ja hortoiltuani metsässä totean, että onneksi on ollut jo etävalmennettavia ennenkin - nyt on vain tehtävä suunnitelmat uusiksi ja loikattava suoraan syvään päätyyn etävalmentajaksi.


Pari kuukautta myöhemmin...


Odotin ystävääni lenkille eilen, kun sähköpostiini pimpahtaa ilmoitusvedos valtakunnallisesta yhteistyöstä. Ilon kuplat pulppuavat pintaan samaan tahtiin kuin vesisade ropisee ikkunaan. Solmin Koronan tiimellyksessä nimittäin ensimmäisen valtakunnallisen yhteistyön Rintasyöpäyhdistyksen kanssa. Yhteistyö tarkoittaa sitä, että kesän 2020 aikana toteutuu verkossa Mielitreenit aina Nuorgamista Hankoon. Mielitreenit keskittyvät rintasyöpään sairastuneen hyvinvoinnin kokonaisvaltaiseen tukemiseen ja toteutuvat Microsoft Teams-alustalla. Mielitreeneissä etsitään ja löydetään voimavaroja tukemaan omaa potilaan polun matkaa ja arkisia kohtaamisia elämässä.


Lenkillä oli vaikea pitää tennareita maassa! :)

2,5 kuukautta sitten en olisi osannut edes ehdottaa moista yhteistyötapaa kumppanilleni. Nyt se tuntuu täysin luonnolliselta #koskakorona.


Tämä muistutti jälleen kerran siitä, että asioilla on AINA kaksi puolta. Kunpa sen muistaminen haasteiden keskellä olisi helpompaa!


Jos sinulla on joku asia, mikä mietityttää tai tuntuu, että siinä on pelkkä yksi puoli niin tässä yksi NLP:n harjoitus, jota voit testata. Josko löytyisi jokin toinenkin puoli?


Asioiden kaksi puolta


Ota paperia ja piirrustele siihen oheinen kuvio. Lähde tallustelemaan kohdittain läpi ruudukkoa ja kirjoita muistiin löydöksesi.

  1. Tässä harjoituksessa tutkitaan eri tilanteiden, asioiden tai tapahtumien aikaansaamia fiiliksiä sekä haittoja ja hyötyjä.

  2. Valitse tilanne X, jota tutkit esim. tilanne, kokemus tai tapahtunut asia.

  • Astu ruudukkoon ☺ tai ☹ kumman fiiliksen X sinussa nyt herättää. X voi olla esim. virheen tekeminen, tilanne kotona, Korona jne.

  • Kokeile kaikki näkökulmaruudut ja mieti milloin hyöty toteutuu ja milloin haitta on totta.

Astu lopuksi ruudukon keskelle ja käy vielä mielessäsi läpi X:n liittyvät fiilikset sekä hyödyt ja haitat.


Lähde: Mental Sport Valmentaja-koulutus, Kouluttamo

Hanna on eläköitynyt urheilija, markkinoinnin moniottelija sekä kasvava mielen valmentaja. Mielen valmennusta Hanna on opiskellut Mental Sport Valmentaja-koulutuksessa sekä NLP Practioner-koulutuksessa ja vuoden alusta hän on aloittanut mielen valmentaja yrittäjän polkunsa. Maikku kuvailisi Hannaa seuraavasti: herkkä, innostava ja syvällinen ajattelija.

Yhteystiedot: +358503048211, mielitreenit@gmail.com, www.mielitreenit.fi


Maikku on koulutukseltaan Liikuntatieteiden Maisteri, psykodraamaohjaaja ja työnohjaaja. Tällä hetkellä hän toimii Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n seuratoiminnan kehittämispäällikkönä. Hannan sanoin Maikku on persoonana valloittava, aito ja syvällinen.


Yhteystiedot: +358 452321458, maikku.miettinen@gmail.com, www.mielenliikutus.fi

60 views0 comments

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page