top of page

HANNA  PITKÄNEN

53uC7zqQ.jpeg

Polkuni pähkinänkuoressa. Parikymmentä vuotta urheilua (urheilijaprofiili) huipentui ammattilaisuuteen. Tavoitteena Rion olympialaiset. Jäljelle jäi palava halu auttaa muita sekä intohimo mentaalivalmennukseen. Rinnalla kulkijana. Valona polun vieressä. 

Ensimmäinen suomalainen nainen, joka rikkoi 400-pisteen haamurajan ilmakivääriammunnassa. (Yle: Pitkänen tähtäsi suomalaista ammuntahistoriaa)

"Kyllä. Olen kokenut flow-tilan. Olen kokenut sen kun satoja kertoja toistaa mielessään mielikuvaa ja lopulta pystyy sen tekemään käytännössä. Olen kokenut sen, kun jännittää niin pirusti ja oppii keinon, jolla saa tilanteen haltuun. Olen kokenut myös tilanteen, jossa Suomen lippu nousee salkoon - kyyneleet silmiin ja kaulassa roikkuu mitali, jossa lukee European Championships. Siinä samalla opin, että monta kertaa pitää yrittää oppia ennen kuin oppii. Ja että yhdessä oppiminen on kohtuullisesti hauskempaa kuin yksin! Ja että ilman tasapainoa menestyminen on melkoisesti vaikeampaa."

Urheilu-urani aikana minulla oli etuoikeus tehdä yhteistyötä niin erilaisten henkisten mentoreiden kuin urheilupsykologienkin kanssa. Minua on aina kiehtonut ihmisen mieli sekä sen rajattomuus. NLP:hen (Neuro linguistic programming) hurahdin jo itse urheillessani, sillä koin sen tosi konkreettiseksi tavaksi treenata mieltä.

 

Urheilijaidentiteetistä luopuminen toi mukanaan identiteettikriisiin ja masennukseen. Kriisin jälkeen löytyi uusi intohimo psyykkisestä valmennuksesta ja ammatti yrittäjänä (Turun Sanomat: Uusi elämä löytyi kriisin kautta). 

"20 vuotta urheilijaelämää nähneenä - pienestä ampumaurheilijasta isoksi ihmiseksi kasvaneena - päädyin opiskelemaan Mental Sports valmentajaksi vuonna 2017. Jäljelle olivat jääneet auttamisen halu ja edelleen kiinnostus ihmisen mieleen. Lisäksi psyykkiseen valmennukseen liittyvää tiedonjanoani olen tyrehdyttänyt kahlaamaalla vinon pinon alan kirjallisuutta läpi.​"

 

Keväällä 2020 sain valmiiksi NLP Practioner opiskelut. Samaisena vuonna loikkasin täysipäiväiseksi yrittäjäksi. Kotipesäni yrittäjänä löytyy nyt Paraisilta, mutta pääosin valmennukset tapahtuvat pääosin etäyhteyksin. Äidiksi tuleminen tottakai heijastui myös yrittäjyyteeni ja halusin täydentää valmennuksellista näkökulmaani erityisesti liikunta-ja urheilupsykologialla. Viimeisimmän opinahjon päätin joulukuussa 2023 (EduFocuksen Psyykkisen valmentajan-koulutusohjelma). 

Sinä voit kutsua minua Hannaksi tai Hopoksi. Ei ole niin väliä. Mutta jos voin auttaa - sillä on - väliä. Joten tartu rohkeasti puhelimen veiviin tai pistä postia pulloon, minä olen täällä. Sinua varten.

Koulutus:

Psyykkisen valmentajan koulutusohjelma, 2023 | EduFokus

NLP Practioner-koulutus, 2019 - 2020 | Feel Orange

Mental Sport Valmentaja-koulutus, 2017-2018 | Kouluttamo

NLP for Sports, 2016 | Oivaltamaan Oy

Aikuisliikunnan ammattitutkinto, 2008-2010 | Vierumäen Urheiluopisto

Liiketalouden koulutusohjelma (tradenomi) 2000-2004 | Turun Ammattikorkeakoulu

Urapolkuuni voit tutustua LinkedInissä!

Artikkeleita:

1/2024 Hevosurheilu: Koulujoukkueen psyykkinen valmentaja Hanna Pitkänen tietää, että kun hötky yrittää tulla, siihen on keinot (maksumuurin takana)

5/21 Turku Trojans: Taustajoukot pelaajan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukena

12/20 Turun Sanomat: Pettymys, masennus ja sairaskohtaus johdattivat turkulaisen ampujan Hanna Pitkäsen urheilun jälkeen uudelle uralle (maksumuurin takana)

bottom of page