top of page

Neste Italyn expateille mentaalivalmennusta englanniksi ja etänä Roomaan

Tein viime vuoden alussa Unelmakartan. Teen karttoja säännöllisen epäsäännöllisesti - sen mukaan, miten vanhat ovat toteutuneet ja omat suunnat ovat muuttuneet. Olen aika visuaalinen tyyppi, ja olen todennut unelmien visualisoinnin mukavaksi tavaksi aktivoida omaa mieltä kohti uusia unelmia.


Viime vuoden kartasta löytyi palanen Roomaa. En niinkään karttaa tehdessäni miettinyt mistä maasta tai kaupungista kaupunki on. Minulle karttaa tehdessäni se kuvasti enemmän vapaa-ajan retkeä kumppanin kanssa ulkomaille.


Tiimiläisille mentaalivalmennusta omaan hyvinvointiin poikkeuksellisen arjen keskelle


Loppuvuodesta rakas lapsuudenystäväni, noin 20 vuoden takaa, lähti työkomennukselle Roomaan. Työtiimi toimii uusiutuvien polttoaineiden investointiprojektissa. Komennukset kestävät 2-4 vuotta. Koronan tuomat erityispiirteet toivat haasteita myös expattien arkeen monella tavalla. Visionäärisenä managerina hän kantoi huolta tiimin hyvinvoinnista ja pohdittiin, miten sitä voisi näinä vähintäänkin erikoisina aikoina tukea.


"Tiimille haluttiin antaa tukea tilanteen käsittelyyn sekä poikkeukselliseen arkeen. Pandemia toi tiimiläisille hyvin erilaisia haasteita, sillä osalla perhe jäi toiseen maahan, eikä matkustaminen kotimaahan ja takaisin ollut yhtä yksinkertaista kuin komennukselle lähtöä suunnitellessa. Toisilla taas perheet olivat mukana komennuksella ja lapset kävivät etäkoulua. Tiiviistä toimistotyöstä siirryttiin etätyöhön ja yhteisöllisyyteen haluttiin panostaa. Tärkeätä oli se, että jokainen saa omia työkaluja ottaakseen vastuuta omasta hyvinvoinnista", ynnää yhteistyön lähtökohtia Annukka Tarvainen.


Yhteistyöhön Neste Italyn kanssa etäyhteyksin Roomaan

Päädyimme 10 kerran etävalmennukseen, joka toteutettiin loppuvuodesta. Aiheina oli mm. ryhmän erilaiset persoonat, jokaisen oma hyvinvointi, tunteiden hallinta ja rutiinit etätyöskentelyssä hengitys- ja rentoutusharjoituksilla höystettynä. Lisäksi oli valmennusta myös tiimiläisten puolisoille aina tähän kevääseen asti.


"Lähdettiin avoimin mielin yhteistyöhön. Itselle tärkeintä oli tunteiden käsittely ja erityisesti fokusointi hallinnan kehän avulla siihen, mihin voi itse vaikuttaa. Työkalut olivat tarpeen rajoitusten keskellä, kun komennuksella oli yksin matkassa. Mielitreenit toivat konkreettista apua elämään. Oli myös tosi hauskoja hetkiä työkavereiden kanssa, kun meinas mennä ihan vitsin puolelle. Tarpeeseen tuli työpalavereiden keskellä toisenlainen sisältö ilman työrooleja. Saatiin monia pieniä vinkkejä erilaisten tilanteiden hallintaan - esim. hengitysharjoitukset. "


Palautekierroksesta jäi hyvä mieli!


Tässä palautteita kootusti:

  • hyvät rentoutusharjoitukset

  • omaan hyvinvointiin konkreettisia työkaluja

  • oli hyvä oppia tuntemaan paremmin tiimin jäseniä - ilman työroolia

  • pisti ajattelemaan asioita uudesta näkökulmasta

  • tunteiden hallintaan uusia työkaluja

  • keskusteluhuoneet oli näppäriä

  • mukavaa vapaata keskustelua ryhmän kanssa

  • hengitys- ja rentoutusharjoituksille plussa

Matkalla selvisi, että Unelmakarttani kuva oli erään tiimiläisen naapurista, Colosseumilta. Sen lähemmäksi Roomaa en päässyt, mutta mahtavaa oli, että toive toteutui etävalmennuksen muodossa.


Piipahdus Rooman raunioilla virtuaalisesti


Vuoden päätteeksi piipahdin tiimin kunniaksi vielä Rooman raunioilla - virtuaalisesti tietenkin. Melkoisen hauska tapaus oli sekin, että virtuaalimatka alkoi ja päättyi Enkelilinnoitukseen (Castel Sant’Angelo, Pyhän enkelin linnaan). Linnan korkeimmassa kohdassa komeilee Arkkienkeli Michaelia kuvaava patsas, jossa hän laittaa miekkaa tuppeen. Tämä kuvasi sitä, kuinka silloiselta pandemialta, rutolta, on isketty pää pois vuonna 590 jKr. Tarina muistutti jotenkin siitä, että se mitä olemme nyt yli vuoden eläneet, ei ole lopulta niinkään poikkeuksellista ja ainutkertaista, vaikka meistä se siltä tuntuukin. Jotenkin se ajatus lohdutti - elämä on jatkunut silloinkin!


Ja niin tekee yhteistyö myös Nesteen tiimin kanssa. Täksi vuodeksi yhteistyö muokattiin yksilövalmennuksiksi, jotta jokainen voisi saada edelleen henkilökohtaisempaa apua omaan hyvinvointiinsa.


Jos teidän tiimi kaipaa mentaalivalmennusta tueksenne, niin lue lisää täältä tai ota rohkeasti yhteyttä!

Kuvat ovat Annukan lenkeiltä ikuistamia otoksia Rooman mahtavista nähtävyyksistä. Vas. Enkelilinnoitus, Rooman valtakunnan suurin amfiteatteri - Colosseum ja Fontana di Trevin suihkulähde.

Commenti

Valutazione 0 stelle su 5.
Non ci sono ancora valutazioni

Aggiungi una valutazione
bottom of page